Multitasking

Kom precis på när jag matade Thera att jag samtidigt åt själv plus att jag kollade facebook... Allt samtidigt! :D Det kallar jag multitasking, eller heter det mamma kanske?

Måndag

Jaha.. nu va det måndag igen då. Får se vad denna vecka har att erbjuda. Jag ska försöka pallra mig iväg till öppna förskolan, annars har jag inte så mycket på schemat.
Vi brukar gå till Skogskyrkogården på allahelgona men detta år har Jocke spelning. :( Det blir då 5år sedan vi förlovade oss där.

När vi var inne i stan i helgen köpte vi en halloween-dräkt till Thera. ^-^



Våran helg

Igår städade jag hela förmiddagen och på eftermiddagen hade vi barnvakt så att jag och mannen fick lite ensamtid.
Vi hade egentligen ingen plan på vad vi skulle hitta på.. förutom att jag ville köpa doftljus och en älva. (Skit töntigt jag vet! Men jag samlar på älvor. :-D) Men den butiken i gamlastan där de brukar ha massa älvor var helt urplockad. :-( Verkar som de satsar mer på änglar nu till vintern kanske? Så det blev bara ett ljus med kaneldoft. Mmm älskar kanel! Speciellt nu till höst/vinter.
Sen gick vi och käkade på Bronco's Bar. Fast det var inte alls som det brukar... verkar som det dragit in på portionsstorleken och det kändes mer som att det blivit som den lokala pubben i byn.
Men annars var det en jättebra dag! Skönt att hitta på lite vuxensaker ibland. :)







Thera började för övrigt asgarva när hon såg fotot på sin pappa. Haha!

Höstdepp?

Jag känner mig inte hundra just nu.. kanske är höstdeppig? Brukar bli det på våren annars.
Iaf så har jag inte lust att göra nånting alls. Igår fullkomligt släpade jag mig ut på prommis. Det slutade med en 2-timmars med största delen i skogskyrkogården. Mitt favvo ställe! Kände att jag fick liiite energi av det iaf.





På denna plats förlovade vi oss. 2007-11-03 :)



Min balkong

Några höstbilder från min balkong.





Uppenbarelse

Fick en chock idag när jag skulle hälla upp cola.



Hjälp en döskalle!
Fast kom på att det var samma som fanns på min tröja. :-D
Tyckte att det var lite kul så var tvungen att fota. Känns lite symboliskt på något sätt. För hur bra är det egentligen att dricka cola? Även fast denna inte har några kalorier så är det ju annat skit i den.. sötningsmedel och sånt.

Kalas + Tandläkaren

Igår var vi på 3-års kalas. Det var väldigt mysigt och fina mamma V hade gjort världens godaste cupcakes!

Idag har jag varit på "rutinkontroll" hos tandläkaren. Jag har aldrig haft något hål eller så.. så jag tycker inte att det är så farligt som alla påstår. Men denna gång fick min plånbok känna på varför det är farligt att gå dit!
Jag har nämligen börjat gnissla tänder ännu mer än vad jag brukar, så hon tyckte det var dags för bettskena... 3300kr!!! Skitbra.. NOT! Men det är ju nödvändigt så vad ska man göra?

Regn o regn

Gomorron! Vaknade som vanligt kl.6 av en glad tjej som tyckte det var dags att gå upp. Imorgon har mannen lovat mig sovmorgon! Kanske jag får sova till kl.8 iaf.

Jag är verkligen trött på regn nu.. om det åtminstånde kunde vara "bara" mulet så att man kan gå ut en längre stund. Funderar på att införskaffa en bra regnkappa så man kan gå ut ändå.. alt. gå ner 5kg så att regnstället i stlk. XS passar igen. Jag får på mig det, men ser ut som en packad sill! :)

Ha det bra i höstrusket!


Tröökdagar

Usch vilken tråkig dag det var igår.. och idag verkar inte bli bättre. :( Gjorde inte mycket igår förutom att handla. Resten av dagen försökte jag underhålla Thera som också tyckte att dagen var lika tråkigt som jag. Det tillsammans är ingen bra kombination...
Idag verkar det bli samma. Kan det vara höstrusket kanske!?
Längtar tills ikväll när mannen kommer hem..
 
En bild från USA när vi var i Morro Bay. Hela byn låg i dimma. Lite som det ser ut här nu.
 

En bra sak är iaf att alla serier har börjat igen! 
Jag följer ca. 10st så jag har att göra. Om jag får för Thera förståss.. ;)

Det blir aldrig som man tänkt

Jag får inte ihop det med Theras sov och matrutiner. Antingen sover hon 2ggr på dagen och blir då jäääättttetrött på kvällen och skulle helst vilja sova innan kl.18, eller så sover hon 3ggr och vill gå och lägga sig runt kl.21...
Så.. pratade med mamma i morse för att få råd. Kom fram till att det bästa vore att hon sov 2ggr, men att jag skulle försöka skjuta på tiden lite.
Jo men visst! Det sket sig med en gång... Det är svårt att underhålla en jättetrött bebis som inte tycker att nått är kul när man är så trött.
Hmm.. någon som har någit tips?

(Förlåt att inlägget låter som att det är skrivet till familjeliv... haha!)

När skrotungen är pigg är hon en solstråle!!! <3


Och busunge... :D



Höstprommis

Det blev fint väder ändå! Iaf en liten stund.. :)







Tisdag

Det blev ingen öppna förskola igår.. vädergudarna var inte på min sida. Så vi fick roa oss så mycket vi kunde hemma.
 
Idag ser det ju inte precis bättre ut om man säger så. Jag som ville gå långprommis. :( Får se hur det ser ut under dagen.. kanske vågar mig ut senare.
 
Nu har jag precis lagt Thera. Det blev rekord idag! Tog inte ens 10min!! :) 
Nästa vecka tänkte jag pröva att göra samma sak på eftermiddagen. Får se hur det går!
Nu ammar jag bara en gång mitt på dagen.. det vore bra att ta bort den så det bara blir på kvällen/natten istället. Funkar det så är jag redo att börja jobba om några månader.
På tal om det så ska jag ringa chefen idag... spännande! :)
 
 
 

Yes!!!

Efter en vecka med fightandes när Thera ska sova förmiddag, så var det idag bara att lägga henne ner och sitta brevid, så vips så sov hon!!! Inget gnäll eller nåt! :-D Det lönar sig att vara hård ibland.. det blir bäst för båda i slutändan.

Monday monday

Gomorron!
 
Jag är på strålande humör idag. :) Känns som att det var länge sedan jag kände mig så här lycklig. Jag välkomnar känslan! :)
 
Igår åkte mamma hem igen och Jocke kom hem från sin roadtrip till Göteborg.
Vi hade också besök av Theras farfar som kom med wienerbröd. Nu var det så att jag också hade köpt fika.. så wienerbröden fick agera frukost istället.. ooops! Så det kan gå! ;D Får se till att äta lite nyttigare resten av dagen. 
 
Idag tänkte jag ta med Thera en sväng till Öppna förskolan. Jag försöker gå dit två gånger i veckan så att Thera får leka med andra barn. Förrförra gången vi var där träffade vi en liten kille som är tre dagar äldre än Thera. Lite skoj!
Men om jag ska gå dit så önskar jag att det inte regnar... Please!!! Det uppskattas inte så mycket att av Thera att bli inpackat i något som liknar en sopsäck... det kan man ju förstå. :)

Lördag

Denna lördag tillbringas med Thera och mamma. Det blir en shoppingrunda till globen.. även fast den gallerian är sämst blir det oftast dit man hamnar eftersom det är gångavstånd.
Sen blir det hem och laga soppa och slappa. :-)

Gomorron!

Idag är det fredag och mamsen kommer på besök!

Jag har precis fått Thera att somna själv. Jippi! Denna gång tog det bara 30 min, så det går snabbare och snabbare för varje dag.

Testar att lägga upp en bild från mobilen. Thera med sin morgongröt! :)



Ny mobil

Min Samsung gick i golvet för ett tag sedan så att hela skärmen sprack.. så nu har jag skaffat en ny som jag precis hämtat ut. Det blev en Samsung galaxy SII. Jag är supernöjd än så länge! :)

Upptäckte precis att blogg.se har en app! Det kanske har funnits jätte länge..? Jag har iaf totalt missat det tidigare.
Det är ju skitsmidigt att blogga från mobilen nu! Måste säga att skärmen på nya mobilen gör väääldigt mycket.. den är större än förra. ME LIKE! :D

Vilse i pannkaka

Nu var det ett tag sedan det skrevs här igen...
 
Det beror ganska mycket på att allt inte gick tillbaka till det normala efter att Thera blev sjuk. allt blev upp och ner då... sömnen och maten och alla andra rutiner blev pannkaka. Men nu verkar det som att allt håller på att lösa sig.. tror också att mycket beror på att det är nån utvecklingsfas som spökar. 
 
Det är så frustrerande när allt gick så bra innan. Det var inte så svårt att få henne att somna själv, och nu kan man hålla på i timmar och det slutar med att båda gråter.. typ!
Hon var verkligen ett matvrak innan, och nu kniper hon ihop munnen ibland samt slår med händerna och morrar så att maten flyger i hela köket..
Hon har också börjat med  "ostbågen", vilket betyder att när hon inte får som hon vill så slänger hon sig bakåt och viker hela ryggen som en ostbåge och låter väldigt arg samtidigt... Hallå!!!! Trodde att detta brukar börja vid 2 år eller så... inte vid 8 månader! Vart ska detta sluta!? :D
 
Jag lyckades iaf få henne att somna själv nu på förmiddagssovningen.. det var några veckor sedan det hände nu. Annars har jag ammat henne till sömns eller gått med vagnen. 
 
På tal om amning så vill jag sluta med det nu. Jag känner mig ganska nöjd, men det det ger ändå lite ångest. Hoppas hoppas att Thera också är med på noterna. 
Fick också samtal från min chef som kunde erbjuda mig jobb efter årsskiftet.. och jag blev med lite fundering JÄTTE taggad på det! Känns jätte skoj! :) Såå då går det ju inte att amma om jag ska jobba. Mer om det sen när allt är klart. :)

RSS 2.0