Semester

Nu har mamma åkt hem.. Och idag är det packa som gäller, för ikväll bär det av till skåne.

Mamma på besök!

Min mamma kom till oss en dag tidigare. Så kul att ha henne här! Tycker faktiskt att hon kan flytta hit snart... ;)

Just precis nu!

Sitter i solen och njuter efter en barnvagnsrunda på 1,5tim. Härligt! Får passa på så länge det varar.. Och så länge Thera sover. :-)

Grilla i regnet!

Idag blir det att städa och sen hem till Theras farmor.
Det är alltid kul att komma hem till svärföräldrarna och få lite avlastning.. plus att Thera tycker det är roligt. Synd att det inte är bättre väder bara.. för vi hade tänkt grilla. :( Aja, det blir iaf kul med det rätta sällskapet.
 
Om en vecka drar vi till skåne på semester. Hoppas att vädret blir bättre då!
 
 

Hahaha!!! Roligaste parodin ever!

När vi låg och myste hela familjen i sängen imorse kom jag att tänka på ett gammalt youtube-klipp som jag tycker är sååå kul att jag vet inte vart jag ska ta vägen när jag ser det! :D Det är till och med så kul att jag kan skratta bara av att tänka på det! För att kunna tycka att det är kul så måste man för det första ha sett Sagan Om Ringen + kanske lite sjuk humor.. :)
 
(Rubriken på klippet kanske inte är så kul däremot..)
 
 

Visdomsord från Paulo #7


Spara kalorier!

Eftersom jag vill gå ner i vikt så letar jag råd för att få i mig mindre kalorier utan att behöva anstränga mig allt för mycket.. :) Hittade dessa små råd på Aftonbladet. Bra råd tycker jag så jag tänkte dela med dem till er! Jag har plockat ut de som jag tycker är bäst.
 
  1. Be om en liten öl i stället för en stor stark nästa gång du hänger i baren, en deciliter öl innehåller cirka 50 kalorier.
  2. Ät en Cornetto jordgubb i stället för en Cornetto classic, spara 53 häpnadsväckande kalorier per glass, bara så där.
  3. Be att få lättmjölk i din latte i stället för den fetare standardmjölken som kaféerna vanligtvis använder. I en latte med två deciliter mjölk blir det en skillnad på minst 50 kalorier varje gång du fikar…( det gör jag alltid!)
  4. Bre mackan med Bregott mellan i stället för vanligt Bregott, på tre mackor har du sparat in 50 kalorier.
  5. Två skivor skinka i stället för två skivor ost på mackan och du slipper 55 kalorier.(beror väl på vilken fethalt det är på osten..?)
  6. Byt en del av läsken mot smaksatt vatten, varje deciliter du byter ut sparar dig 40 kalorier. (varför inte bara välja bort läsk helt?)
  7. Hoppa över dressingen på salladen och smaksätt lunchsalladen med bara balsamvinäger. Skillnaden mellan 2 matskedar fet dressing och 2 matskedar balsamvinäger är 50 kalorier.
  8. Byt rost­mackan av den smaskiga typen vit formfranska mot en hederlig knäckemacka, du sparar 80 kalorier per macka.
  9. Byt 1 deciliter chips mot 1 dl popcorn. Du behöver garanterat en större skål till popcornen, får tugga betydligt mer och sparar 50 kalorier.
  10. Köp en kexchoklad i stället för en chokladkaka. Cloettas mellanstora kexchoklad (55 gram) innehåller hela 278 kalorier mindre än en lika stor (men dubbelt så tung) mjölkchokladkaka.
  11. Till ostbrickan, välj finn crisp-kex i stället för digestivekex. Varje finn crisp du tar i stället för ett digestive sparar dig 40 kalorier.
  12. Gör köttfärssås på kycklingfärs i stället för nötfärs. För varje 100 gram färs du byter ut sparar du drygt 40 kalorier. 100 gram färs motsvarar ungefär en portion.
  13. Satsa på en kula sorbet i stället för vanlig glass, vips är glasstruten 50 kalorier lättare.

 

Jag var inte Jätte smal innan jag blev gravid, men det skulle vara skönt att iaf komma tillbaka till den kropp jag hade då ...

Längtar man inte till stranden och värmen när man ser den här bilden!!?? Kan det inte bli "riktig" sommar snart! (Tagen på stranden i Santa Barbara för ca.2år sedan..)

 

 


Första semesterdagen!

Igår jobbade Jocke sin sista dag på jobbet innan semestern. Det betyder att jag kommer att få ha honom hemma i 4 veckor!!! LYX! Ååå vad jag ska köra med honom nu... hehhe. Nä då!
 
Vi har inget planerat idag. Jag skulle vilja röra på mig, kanske ta en långpromenad i Nackareservatet. Förmiddagen blir iaf lugn. Hoppas att vädret håller i sig bara...

Den senaste veckan

Det har inte blivit så mycket skrivet den senaste veckan...
 
Om jag ska vara helt ärlig så beror det mest på mitt nya PS3-spel, Kingdoms of Amalur. Det jag önskar är att jag kunde säga att det är värt all bortkastad tid, men det kan jag tyvärr inte! Trodde att det var i stil med Dragon Age och Fable.. men ack så fel man fick! De spelen kan man verkligen känna med sin karaktär i spelet, i det här spelet känns det bara som att jag går runt och gör quests utan någon större mening.
Det största felet är att det känns som ett MMORPG-spel och vill jag spela ett sånt spel kan jag spela WOW eller Everquest istället. Mer "själlöst" spel får man leta efter. Men det som nästan är mest irreterande är att även fast jag inte tycker om det så värst mycket så måste jag ändå spela klart det... haha! Vill ju veta hur det slutar. :)
 
Tänkte lägga upp ett klipp på spelet från youtube, men det funka inte..? :/ Så det bli en bild istället.
(Tagen från Wikipedia.)
 
 
Förutom att spela så har jag träffat en vän från dalarna som bor här i Stockholm. Hon fick sitt andra barn, en son, i maj. Jätte söt liten kille! :) Theras första killkompis! Konstigt att man tyckte att Thera var stor. Haha
 
Annars har det bara varit det gamla vanliga.. prommisar och lek med Thera.
Har börjat fundera över vad jag ska ta mig till med min vikt också.. känner att jag inte mår bra av de här gravidkilona. Vill helst bli av med dem utan att anstränga mig, men det går ju inte! :)
Har iaf börjat ta i med hårdhandskarna. Först tänkte jag att jag skulle börja gå ner i vikt när jag slutat amma (jag är sån som inte går ner av det), men orkar inte vänta.. Tänkte att om jag tar det lugnt och inte "bantar" så kanske det går ändå, genom att äta rätt och träna. Förhoppningsvis så klarar jag det när jag väl bestämt mig!
 
Jag var också och fotade i skogskyrkogården. Dock inte med systemkameran, det fick bli digitalen istället. :)
Ååå det är så mysigt att gå runt där! En av de bästa platserna i världen. (Fast jag är inte troende på något sätt.. hehe)
Här kommer några bilder.. tänkte lägga upp fler sen.
 
 
 
 
 
 

Skrik i natten! (inte Theras..)

I natt kl.1 vaknade jag av att en tjej skrek helt hysteriskt. När jag fattat att det hänt något allvarligt (?) så väckte jag Jocke. Han tyckte också att det lät allvarligt. Det varade ca. 1 minut sen kom några småskrik som var blandade med gråt... sen blev det knäpptyst!? Inte ett ljud hördes mer! Va f-n.... tänkte vi.. vad ska vi göra!? Jag sa åt Jocke att gå upp och kolla om han såg något, han tyckte att det kom från skolgården. Men han såg inget.
Vi beslutade iaf att vi skulle ringa till polisen.. man vet aldrig vad som hänt och det är lika bra att ringa en gång för mycket. När Jocke står på balkongen och ger polisen uppgifter kommer en polisbil och kör in på vår gata, plus en brandbil. Samtalet med polisen tar slut och Jocke kommer och lägger sig i sängen igen, där jag legat med Thera hela tiden.
Jaha... hur ska man kunna sova nu!? Vad var det som hade hänt!?
Kan säga att det inte var så lätt att somna om efter detta.. och vi kommer nog aldrig få reda på vad som hänt heller. Men det känns bra att vi iaf gjorde något.

Hahaaha!!!

Råkade skriva att Thera blev 3 månader ser jag nu! Självklart blev hon 5 månader!!! Haha! ooops...

Sommar!

Guu va dålig jag är på att blogga känner jag... Sorry! Men det känns som att det finns så mycket annat som är roligare just nu. Tex. ut och gå med Thera i sommaren. Dessutom har jag köpt ett nytt tv-spel... Haha! Har provat att spela samtidigt som jag ammar. XD Går faktiskt ganska bra!

I måndags var vi och köpte spjälsäng och barnstol till Thera. Hon börjar bli stor våran ögonsten! Igår blev hon 3 månader. :) Stora tjejen!!!
 

Rolig helg

Helgen har varit helt underbar!
På lördagen var vi hem till goda vänner och grillade och hade mys. Vi kollade även på filmen "Moby dick" och den var mindre bra om man säger så... den kan jag verkligen INTE rekomendra! Haha! Men med bra sällskap spelar ju det ingen roll. :)
Söndagen fortsatte med min favvo syssla shopping! Det blev lite smått och gott.. T.ex en tröja och 2st linnen. Lite till vår semester sen senare i juli.
Tyvärr så vaknade jag med halsont i söndags som känns värre idag... :( Hoppas bara att inte Thera blir sjuk..

RSS 2.0